Overnatning

Bo som en sultan i eventyrpaladset eller være gæst i et beduintelt? Vælg selv! Alt er muligt. Oman byder på en bred vifte af indlogeringsmuligheder med høj standard. Prisniveauet på internationale hoteller ligger lavere end i Danmark. Også luksus har man råd til. Det er væsentlig gunstigere at booke luksushotellerne hos udenlandske rejsearrangører. De fleste hoteller befinder sig i og omkring de to metropoler Muscat og Salalah. Den 5-stjernede kategori udmærker sig desuden ved optimal beliggenhed — som regel ved stranden.

Internationale hoteller, som var ældre end ti år, er blevet renoveret igen. Renlighed og service lader intet tilbage at ønske. Poolområdet er altid dimensioneret stort. Gastronomien tilbyder en blanding af orientalske og europæiske retter. På de bedre hoteller findes der flere restauranter, coffeeshops og en indbydende lounge med barkultur.

Inde i landet og i de sydlige provinser begrænser udvalget af indkvarteringsmuligheder sig som regel til den 3-stjernede hotelkategori. Også hér er hotellerne rene og med dygtig ledelse. Rettidig reservation på stedet er vigtig. I dag findes der nemlig mange rejsende, som tager på oplevelsesferie i Oman på egen hånd. Har man lyst til eventyr, kan man undervejs overnatte hos beduinerne ved kysten eller i bjergene. En enkel teltlejr kan man finde overalt. Man forsynes også med mad og drikke. Ved kysten får man frisk fisk, tilberedt ved lejrbålet. Ved solnedgang sidder man i kreds om sheiken og drikker te. Et ritual, der gentages hver aften.