Svømning, badning, dykning

Strand, sol og hav

Ganske enkelt slappe af, glemme hverdagen ved lange spadsereture på stranden, reflektere ved en eksotisk cocktail med blik på det endeløse hav — de generelt meget gode eller bedre hoteller langs kysten ved Muscat og Salalah er ideelle steder til afslapning og rekreation, forsynet med alt, hvad vandsportsentusiaster har brug for. Hotelsiloer og overbebyggede strande findes ikke i Oman — kysten er fredet, også til gavn for menneskerne, som her kan fornemme den endeløse viddes befriende virkning.

Et paradis for sig selv er undervandsverdenen. Næsten 100 forskellige koralarter tilbyder optimale levesteder for utallige fisk og havplanter.

To koralarter finder man som det eneste sted i verden i havet omkring Oman, andre igen danner kæmpestore rev bestående af kun én art — også dette er noget helt særligt. I dybden venter hemmelighedsfulde vrag på at blive opdaget af dykkere — forudsat, de har dykkercertifikatet PADI.

Store koralrev finder man i de dybe fjorde i Musandam, omkring Daymaniyat-øerne og foran Muscats kyst, men også ved Mirbat i Omans syd. Havskildpadder, hvalhajer, delfiner, muræner og kejserfisk, rokker, kongemakrel, tunfisk og hvaler, hummer og languster — mere end 150 forskellige arter af fisk og skaldyr — havet er fyldt med fascinerende liv. Små fiskerbåde og strikse fangstbegrænsninger samt store havfredningsområder sikrer, at denne værdifulde skat ikke plyndres, heller ikke i fremtiden.